Lütfen Bekleyiniz...

COVID-19 İLE MÜCADELEDE MESLEKİ DAYANIŞMAMIZI YÜKSELTMEYE DEVAM EDİYORUZ

Küresel bir salgın haline gelen COVID-19 ile mücadele sürecinde sağlık çalışanları, çok büyük bir risk altında hizmet sunmaya devam etmektedir. Bu dönemde salgın ile mücadelenin etkin bir biçimde sürdürülebilmesi için sağlık çalışanlarının sağlığı ve güvenliği birincil öncelik olmalıdır.

Türk Eczacıları Birliği olarak bu süreçte bir yandan 27.000 eczaneden sunulan ilaç ve eczacılık hizmetinin aksamaması için uğraş verirken bir yandan da eczanelerinde ve hastanelerde her gün bu mücadelede bilfiil yer alan meslektaşlarımızı ve eczane çalışanlarımızı korumak ve desteklemek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Daha önce açıkladığımız katkılar ile birlikte meslektaşlarımızın ekonomik açıdan desteklenmesi adına Birliğimizce yürütülmeye devam edilecek çalışmalar şu şekilde belirlenmiştir:

1) 31 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilen Merkez Heyetimizce alınan karar uyarınca, Bölge Eczacı Odalarımıza maddi destek sağlanması kararı alınmış ve bu karar doğrultusunda bugüne kadar Bölge Eczacı Odalarımıza katkı sağlanmış, ihtiyaç halinde de bu desteğe devam edilecektir.

2) 26 Mart ve 8 Nisan 2020’de duyurulduğu üzere meslektaşlarımızın TEB Yardımlaşma Sandığı aracılığı ile kullanmış oldukları kredilerin Nisan-Mayıs-Haziran ayı taksitleri Temmuz ayından itibaren ödenmek üzere faizsiz 3 ay ötelenmiştir. Öteleme nedeniyle oluşan faiz farkı Türk Eczacıları Birliği Yardımlaşma Sandığımızca karşılanacak olup, kredilerinin ötelemesini yapan meslektaşlarımıza herhangi bir ek maliyet yansıtılmayacaktır.

3) Türk Eczacıları Birliği Yardımlaşma Sandığı aracılığı ile kullanılmış ve/veya yeni kullanılacak krediler için Türkiye İş Bankası, Halkbank ve Şekerbank ile uygun koşullarda kredi protokolleri ve Halkbank Paraf Kart kullanımları için uzun vadeli öteleme imkânlarını içeren özel anlaşmalar yapılmıştır. (Detaylara Birliğimizin 8 Nisan 2020 Tarihinde internet sitesinden yapılan duyurudan ulaşılabilmektedir)

4) Karantina sebebiyle eczanesi kapalı kalan meslektaşlarımızın bu durumlarını belgeleyen evrakları ile bağlı bulundukları Bölge Eczacı Odasına başvurmaları ve evraklarının Birliğimize ulaşması neticesinde meslektaşlarımıza TEB Yardımlaşma Sandığı tarafından nakdi yardım yapılacaktır.

5) 13 Nisan 2020 tarihinde Merkez Heyetimizce alınan karar uyarınca, TEB Yardımlaşma Sandığı’ndan sunulmakta olan mevcut vefat yardımına ek olarak, COVID-19 ile mücadele sürecinde hayatını kaybeden meslektaşlarımızın ailelerine maddi destek sağlanacaktır.

6) COVID-19 ile mücadelede hayatlarını kaybeden meslektaşlarımızın çocuklarının eğitim hayatları boyunca Türk Eczacıları Birliği tarafından karşılıksız burs verilecektir.

7) Birliğimizin öncülüğünde başlatılacak “COVID-19 İLE MÜCADELEDE MESLEKİ DAYANIŞMA KAMPANYASI”; Bölge Eczacı Odalarımız, meslektaşlarımız ve ilaç/eczacılık alanındaki tüm paydaşlarımızın katkı sunarak daha da büyüyecek bir noktaya taşınacaktır.

Ülkemizin dört bir köşesinde kesintisiz sağlık ve ilaç hizmeti sunan meslektaşlarımızı desteklemeye ve mesleki dayanışmamızı yükseltmeye devam edeceğiz.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Kategori : TEB - Nis 17, 2020


Yorumlar

Yorum yapmak için lütfen giriş yapın!