Geçici Koruma Altındaki Yabancılara Ait Reçeteler Hakkında 11.04.2017

Geçici koruma kapsamındaki yabancılara ait sağlık hizmetlerinin bedellerinin, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından ödeneceği konusunda 16.03.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmelik değişikliği sonrasında, AFAD Başkanlığı tarafından Birliğimize gönderilen yazı ile,

16.03.2018 tarihi ve sonrasına ait faturaların Göç İdaresi Genel Müdürlüğü adına düzenleneceği ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından ödeneceği,
16.03.2018 tarihi öncesine ait faturaların İl Valiliği adına düzenleneceği ve AFAD tarafından ödeneceği, bildirildi ve konu 17.03.2018 tarihinde internet sayfamızdan duyuruldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 19.03.2018 tarihinde Medula’da yayınlanan, “eczanelerin elinde beklettiği 15.03.2018 dönemi ve öncesi faturaların önümüzdeki reçete teslim döneminde ivedilikle Ertuğrul Gazi SSGM’ne gönderilmesi gerektiği” hakkındaki duyuru da aynı gün internet sayfamızdan duyuruldu.

Medula Duyurusu sonrasında, 01.03.2018-15.03.2018 tarihleri arasında karşılanan reçeteler için Medula Sistemi üzerinden fatura sonlandırma işleminin yapılamaması üzerine, Medula Sisteminde buna uygun şekilde düzenleme yapılması ve eczacılarımız tarafından 01.03.2018-15.03.2018 dönemine ait reçetelerle ilgili olarak ne şekilde işlem yapılması gerektiği konusuna açıklık getirilmesi talebimiz, 21.03.2018 tarihli yazımız ile Sosyal Güvenlik Kurumuna iletildi.

Mart ayına ait reçetelerin faturalandırma işlemleri ile ilgili olarak net bir açıklama yapılması beklenmekte iken, gelinen noktada, ilgili Kurumlar olan SGK, AFAD ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce halen bir açıklama yapılmadığından; Birliğimiz tarafından, Mart ayına ait reçetelerinin teslim süresinin uzatılması Sosyal Güvenlik Kurumundan talep edilmiştir.

Kurumlar tarafından, faturalandırma işlemlerinin ne şekilde yapılacağına dair açıklama yapılmasının ardından meslektaşlarımıza gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne gönderilen yazımız için tıklayınız

Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilen yazımız için tıklayınız