Lütfen Bekleyiniz...

KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği Genel Şartları Hakkında 25/06/2020

KOSGEB tarafından işletmelerde nitelikli işgücü istihdamının artırılmasına katkı sağlamak amacıyla nitelikli eleman istihdam desteği sağlanmaktadır. Bilindiği üzere, meslektaşlarımız da KOSGEB Nitelikli Eleman Desteğinden faydalanabilmektedirler.

Nitelikli Eleman Desteği kapsamında belirlenen birtakım genel şartlar belirli aralıklarla güncellenmekte ve Birliğimiz tarafından da bu kapsamında belirlenen şartların güncellenmesi yönünde Başkanlığa talepler iletilmektedir.

Bu doğrultuda, KOSGEB tarafından nitelikli eleman desteği genel şartlarında bazı güncellemeler yapılmış ve nitelikli eleman desteğinden yararlanmak isteyen işletmeler için SGK Sigortalı Hizmet Listesinde en az 5 (beş) çalışanı olma şartı kaldırılmıştır. Buna göre;

İşletmenin bu destekten yararlanabilmesi için, nitelikli elemanın işe giriş tarihinden önceki, işletmenin son 2 (iki) aya ait SGK Tahakkuk Fişlerinin gün sayısı toplamının en az 120 (yüz yirmi) gün olması gerekmektedir. İşletmeye program süresince destek üst limiti dâhilinde en fazla 4 (dört) nitelikli eleman için destek ödemesi yapılmaktadır. Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

İşletme Geliştirme Destek Programı Uygulama Esaslarına ulaşmak için tıklayınız.

Kategori : TEB - Haz 25, 2020


Yorumlar

Yorum yapmak için lütfen giriş yapın!