“Lemtrada (Alemtuzumab)” ile İlgili Hazırlanan Doktor Bilgilendirme Mektubu Hakkında

Birliğimize T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından gönderilen 26.09.2019 tarih ve E.149331 sayılı yazı ile,

Sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmaları amacıyla mektup dağıtılması uygulamasının Kurum tarafından yürütüldüğü bildirilerek,

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından Lemtrada (alemtuzumab) isimli ilacın kullanımına bağlı olarak ciddi kardiyovasküler reaksiyonlar, yeni tanımlanan otoimmün hepatit ve hemofagositik lenfohistiyositoz bildirilmesi üzerine söz konusu ilacın Multiple Skleroz tedavisindeki yararları ve risklerinin yeniden gözden geçirildiği ile ciddi güvenlik endişeleri hakkında bilgilendirmede bulunan ve Kurumca onaylanan doktor bilgilendirme mektubunun Birliğimiz tarafından duyurulması istenmektedir.

TİTCK'nın 26.09.2019 tarih, E.149331 sayılı yazısı için tıklayınız.

Kategori : TEB, TİTCK - Eki 02, 2019