Morfia CR Tablet Adlı İlaç Hakkında

"Kırmızı Reçeteye Tabi İlaçlar” listesinde yer alan “Morfin” etken maddeli “Morfia CR” isimli müstahzarların, raporlu kullanımlarında maksimum kutu adetlerine ilişkin listede yer alan ilgiler ile Renkli Reçete Sisteminde yer alan bilgiler arasında farklılık bulunduğunun Birliğimize iletilmesi üzerine, Renkli Reçete Sistemi ve “Kırmızı Reçeteye Tabi İlaçlar” listesinde Mofia isimli müstahzarlar için yer alan açıklamalar birlikte değerlendirilerek; “Kırmızı Reçeteye Tabi İlaçlar” listesinde Morfia CR isimli müstahzarlar için de benzer düzenleme yapılması talebimiz Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na iletilmiştir.

Kurum tarafından Birliğimize iletilen ve ekte yer alan yazıda; Morfia CR Tablet adlı ilaçlar kontrollü salım sağlayan formda olduklarından 12 saatte bir kullanım koşulu sabit kalmak kaydıyla, üç hekim imzalı rapora istinaden alınabilecek 1 aylık kutu miktarlarının günlük 400 mg maksimum doza göre revize edildiği, Renkli Reçete Sistemi’nde raporlu reçete kutu adetlerinin güncellendiği bildirilmektedir.

Bununla birlikte Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 05.07.2019 tarihinde yayımlanan güncel “Kırmızı Reçeteye Tabi İlaçlar” listesinde de Morfia CR Tablet adlı ilaçlara ilişkin açıklama bölümü;

“*Maksimal dozlar, kırmızı reçeteye yazılabilecek 10 günlük dozu ifade eder. 10 günden önce reçete tekrarlanamaz.

**Üç hekim imzalı rapora istinaden günlük 400 mg'a kadar en fazla 1 aylık doz için, kontrollü salım sağlayan formda olduklarından 12 saatte bir kullanım koşulu sabit kalmak kaydıyla, Morfia CR 15 mg 20 Film Tablet en fazla 18 kutu, Morfia CR 30 mg 20 Film Tablet en fazla 9 kutu, Morfia CR 60 mg 20 Film Tablet en fazla 9 kutu ve Morfia CR 100 mg 20 Film Tablet en fazla 6 kutu reçete edilebilecektir.” şeklinde güncellenmiştir.

TİTCK’nın 19.06.2019 tarih ve E.96227 sayılı yazısı için tıklayınız.

Karşılaştırmalı Tablo için tıklayınız.

Güncel Kırmızı Reçeteye Tabi İlaçlar Listesi için tıklayınız.

Kategori : TEB - Tem 12, 2019