Mücbir Sebep Hali İlan Edilen Bölgelerde Fatura Düzenleme Tarihinin Ötelenmesi Hakkında

Temmuz ayı sonunda başlayarak ülkemizin çeşitli noktalarında meydana gelen orman yangınlarının bölgelerde yol açtığı olumsuz koşullar nedeniyle, her ayın 7 si olarak uygulanan e-fatura düzenleme tarihinin ileriye ötelenmesi Birliğimiz tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan talep edilmişti.

Gelir İdaresi Başkanlığı ile Türk Eczacıları Birliği olarak gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda, Başkanlık tarafından 06.08.2021 tarihinde bir duyuru yayınlanarak,

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından mücbir sebep hali ilan edilen; Osmaniye ili Kadirli ve merkez ilçelerinde, Antalya ili Akseki, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, Manavgat ve İbradı ilçelerinde, Mersin ili Aydıncık ve Silifke ilçelerinde; Adana ili Aladağ, İmamoğlu, Karaisalı ve Kozan ilçelerinde, Muğla ili Bodrum, Köyceğiz, Marmaris, Milas, Seydikemer ve Kavaklıdere ilçelerine yönelik olmak üzere faturaların e-belge veya kağıt belge olarak 22 Ağustos Pazar günü Saat 23.59’a kadar düzenlenebileceği duyuruldu.

Bu kapsamda, mücbir sebep hali ilan edilen ve yukarıda yer verilen İl ve İlçelere yönelik olmak üzere e-Belge düzenleme zorunluluğu bulunan mükelleflerin; donanım veya yazılım sistemlerinde, elektrik veya internet bağlantılarında arıza veya kesintiler yaşanması, söz konusu sistemlerinin zarar görmesi ya da yangın ile mücadelede çalışma ortamlarından veya işyerlerinden uzak kalınması vb. mücbir sebep hallerinde; 22 Ağustos Pazar günü Saat 23.59’a kadar, e-Belge düzenlenmesi gereken durumlarda ve istemeleri halinde e-Belge yerine kağıt belge de düzenlenebilmesinin Gelir İdaresi Başkanlığınca uygun görüldüğü, bununla birlikte yukarıda belirtilen koşullarında herhangi bir engeli oluşmayan mükelleflerin bu süreçte belgelerini e-Belge olarak düzenlemeye devam edebilecekleri belirtilmektedir.

Duyuru metnine ulaşmak için tıklayınız.

Kategori : TEB - Ağu 06, 2021