Lütfen Bekleyiniz...

TİTCK Tarafından Yayımlanan "2017/4 Sayılı Mor ve Turuncu Reçeteler Konulu Genelge" Duyurusu Hakkında

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun resmi internet sayfasında bugün (28.11.2017) yayımlamış olduğu duyuru şu şekildedir;

“Kırmızı ve Yeşil Reçetelerin elektronik ortamda yazılmasına, takibine ve kontrolüne imkan sağlayan Renkli Reçete Sistemi 17 Mart 2017 itibari ile tüm Türkiye’de kullanıma açılmıştır.

Renkli Reçete Sistemi https://renklirecete.saglik.gov.tr adresinde kullanımdadır.

Ekteki 28.11.2017 tarih ve 4434 evrak numaralı 2017/4 sayılı Genelge ile Mor ve Turuncu Reçeteler de Renkli Reçete Sistemine dâhil edilmiştir.

İl Sağlık Müdürlüklerince turuncu reçete koçanı dağıtımı yapılmayacaktır. Faktör ilaçları kullanan vatandaşlarımızın turuncu reçete temin etme zorunluluğu kaldırılmış olup, daha önce hastalarımıza tahsis edilmiş turuncu reçeteler kullanılabilecektir. Hekimlerin, kırmızı ve yeşil reçetelerde olduğu gibi Renkli Reçete Sistemini kullanarak mor ve turuncu reçeteleri elektronik ortamda yazmaları gerekmektedir. Sistemin çalışmadığı istisnai durumlarda matbu mor ve turuncu reçeteler kullanılacak olup, turuncu reçetenin olmaması durumunda turuncu reçeteye tabii ilaçlar da mor reçetelere yazılabilecektir.

Serbest eczanelerce karşılanan mor ve turuncu reçeteler aynen kırmızı ve yeşil reçetelerde olduğu gibi Renkli Reçete Sistemine kaydedilecektir. Matbu olarak karşılanan reçetelerin birinci nüshası Renkli Reçete Sisteminden alınan liste ile birlikte takip eden ayın onuna kadar İl Sağlık Müdürlüklerine teslim edilecektir. Karşılanan tüm reçetelerin elektronik olması yani matbu reçete olmaması durumunda İl Sağlık Müdürlüklerine liste teslim edilmesine gerek yoktur.

Hastane eczaneleri tarafından karşılanan, yatan hastalar için kullanılan mor ve turuncu reçeteli ilaçlar için hastane içerisinde mor ve turuncu reçete kullanılmayacaktır. Bu ilaçlar hastanede mevcut ise turuncu veya mor reçeteye gerek olmaksızın hastanelerin kullandıkları sistem üzerinden karşılanacaktır. Ancak ilaçların hastanede bulunmaması durumunda serbest eczanelerden temin edilmesi zorunlu ise mor reçeteler kullanılacaktır.

Genelge doğrultusunda işlem tahsis edilmesi gerekmektedir.”

2017/4 Sayılı Genelgeye ulaşmak için tıklayınız.

Kategori : TİTCK - Kas 29, 2017


Yorumlar

Yorum yapmak için lütfen giriş yapın!